Milieu verantwoorde energiebron

Milieu verantwoorde energiebron

Hout is een verantwoorde en duurzame bron van energie. Het is echter wel de kunst om die energie ook op een verantwoorde manier uit het hout te winnen. Hierbij is het van belang om het hout zo efficiënt mogelijk te verbranden en moet de vrijgekomen energie niet in de schoorsteen verdwijnen, maar aan het vertrek worden afgegeven. De Veldheer is een combinatie van een hoog rendement met een lage stof en CO2 uitstoot. Daardoor draagt de Veldheer bij aan een schoon leefmilieu.

Hout als brandstof is CO2 -neutraal. De hoeveelheid CO2 die bij de verbranding van hout wordt uitgestoten, is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de boom tijdens zijn groei uit de lucht heeft opgenomen. Als de boom niet tot brandhout was verwerkt, maar gewoon in het bos was vergaan, zou exact dezelfde hoeveelheid CO2 weer aan de lucht zijn afgegeven als bij verbranding. Opname en afgifte zijn in evenwicht.

Stookt u met te nat hout, dan vervuilt dat het rookkanaal en de ruitjes. Bovendien ligt bij het gebruik van nat hout het rendement aanzienlijk lager. Om een goede verbranding tot stand te brengen is een hoge temperatuur in de kachel noodzakelijk. Dit lukt alleen als uw hout goed droog en schoon is (vochtigheidsgraad +/-18%).

printfacebooktwitteremail
 

Nieuws

Voorlichting over Schoorsteenbrand

Op de website van Veldheerkachels staat een voorlichtingsvideo over de brandweer in haar onderzoek..

Lees meer..